Rustoord Sassenpoort

Posted on December 7, 2006

5


Naast het standbeeld van DangerMouse mag ook een standbeeld voor de mannen van Opgezwolle komen. Al een paar jaar trekken ze zich niets aan van bestaande standaarden in hiphop en maken ze, vooral door de producties van Delic, een geluid dat ik nergens anders hoor. En ik krijg vrij veel mee van wat er op hiphopgebied gebeurt dus dat zegt wat..

Nu komen ze ook nog met een film. Op 17 december hebben Sticks, Rico en Delic naar eigen zeggen een primeur: de eerste albumfilm van de wereld. Of dat zo is weet ik niet maar het is zeker uniek in Nederland. De film heet Eigen Wereld en is gebaseerd op het laatste Opgezwolle album met dezelfde naam (hulde aan de gypsi-invloeden van onze eigen pikey Delic).

In Eigen Wereld- The movie speelt Cees Geel de hoofdrol als (Gekke) Gerrit. Hij is verzorger in bejaardentehuis Rustoord Sassenpoort. Hier zitten de inmiddels bejaarde Rico, Delic en Sticks. Gerrit houdt de mannen goed in de gaten, hij verdenkt ze ervan betrokken te zijn bij de dood van zijn vader. Daarnaast vermoedt hij dat ze willen ontsnappen uit het rustoord. Naast Cees Geel doen ook Christine van Stralen, bekend van Dunya & Daisy, en Felx Burleson van Baantjer mee.

Muziek kan natuurlijk niet ontbreken daarom gaat de film gepaard met de lancering van een soundtrack met clips van het instrumentale nummer the jug, Sticks’ solohit Gekke Gerrit en Rico’s Elektrostress.

Voorproefje alvast: The Jug

Advertisements