Gnarls raakt tere zieltjes

Posted on March 7, 2008

3


odd-couple.jpgNieuwe soul! Twee jaar na het succesdebuut St. Elsewhere komt Gnarls Barkleys tweede album The Odd Couple uit. De releasedatum is 8 april.Dat mensen los gaan op muziek van Brian Burton, ofwel Danger Mousemijn muzikale superheld – en de snerpende stem van Cee-Lo was al langer bekend. Crazy was de radio-, strandtent- en clubhit van de zomer van 2006.


Tere zieltjes

Maar niet te los als het aan MTV ligt. De muziekzender verbood de clip van de eerste single van het nieuwe album, Run, omdat de special effects na een minuut of twee epileptische aanvallen of hoofdpijn zouden kunnen veroorzaken. Inmiddels is een aangepaste versie wel geschikt bevonden voor de tere zieltjes van het MTV-publiek.

Foute jaren tachtig
See for yourself. In Run treedt Gnarls Barkley op in het televisieprogramma City Vibing, een muziekshow in de heerlijk foute jaren tachtig, die aan Top of the Pops doet denken.

Cee-Lo in Matrix-stijl. Danger Mouse staat onverstoorbaar achter de draaitafels en het publiek gaat, inderdaad, los. Het programma wordt overigens gepresenteerd door een grappig nerdy Justin Timberlake. Ziehier de originele versie van de clip die je wellicht wat draaierig maakt…

Advertisements